Vilken är den bästa banken 2020?

Sök Lån

Sedan 1989 har Svenskt Kvalitetsindex tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm mätt kundnöjdhet inom finansbranschen. Den årliga undersökningen är uppdelad i följande fyra kategorier – banktjänster, bolån, privatlån och sparande.
Den senaste mätningen som publicerades december 2018 visar på ett positivt resultat för bankbranschen som helhet jämfört mot 2017. Studien som bygger på drygt 4 400 intervjuer med privatkunder visar att Sveriges bästa bank för privatpersoner är Länsförsäkringar Bank (76,1) följt av Handelsbanken (72,3).
 
Bästa banken för bolån enligt SKI
Studien visar att den bästa banken för bolån är Länsförsäkringar Bank (76,1) följt av Skandia (74,1) och SBAB (73,4).

Bästa banken för privatlån enligt SKI
Sveriges bästa bank för lån utan säkerhet, så kallade blancolån och privatlån, blev ICA Banken (74,3), följt av Ikano Bank (73,6) och Marginalen Bank (72,7). Tänk på att betyget avser privatlån som helhet och behöver inte betyda att ICA Banken erbjuder den lägsta räntan. Bankerna använder alltid individuell räntesättning vilket innebär att du måste ansöka om ett lån innan du får reda på ditt personliga erbjudande.
Med denna bakgrund kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Exempelvis samarbetar förmedlaren Zmarta med ICA Banken, Ikano Bank, Marginalen Bank, SEB och Swedbank – vilken innebär att alla dessa banker har möjligheten att pröva din ansökan.
Bästa banken för sparande enligt SKI
När det kommer till sparande vinner Avanza Sveriges bästa bank för nioende året i rad med ett kundindex på 75,4. På en andraplats kommer Länsförsäkringar Bank med indexet 72,7.

Slutsats – Vilken bank är bäst i Sverige?
Enligt den senaste studien från Svenskt Kvalitetsindex är Sveriges bästa bank för privatpersoner Länsförsäkringar Bank (76,1) följt av Handelsbanken (72,3) och Sparbankerna (72,2). När det kommer till mer specifika undersökningar kopplat till bolån, sparande och privatlån blir resultaten däremot annorlunda. Exempelvis är Länsförsäkringar Bank inte med bland de nio bästa bankerna för privatlån. Detta gäller dock inte smslån, kreditkort eller billån.  

Jämför lån & hitta rätt bank