Lånad pengar utbetalning helg

Lån till drömresan

Sök Lån


Mallorca, Usa eller Bali? Att låna till drömresan kan vara ett bra alternativ, vare sig du vill svinga dig i lianer i regnskogen eller ligga på en sandstrand och lyssna på vågornas skvalpande.

När du lånar för att resa kan du ta ett privatlån eller snabblån. Ett privatlån är ett lån där banken inte ges någon säkerhet i form av till exempel en bostad eller bil. Bankerna tittar därför på din ekonomi för att kontrollera din förmåga att betala tillbaka pengarna. Tänk på att minnena visserligen lever kvar länge efter hemkomst, men det gör tyvärr även betalningskravet. Det kan kännas väldigt segt att i januarimörkret gå och betala av på en resa du gjorde förra sommaren. En bra kompromiss kan vara att spara ihop pengar till en del av resan och låna till resten.
Ett bra alternativ till att ta ett lån för ens resa är att skaffa ett bra kreditkort som passar när du reser internationellt.


Planera din semester

Genom att lägga resan på vid rätt tid på året kan du minimera antalet semesterdagar du måste ta ut. Påsk och jul är självklara exempel på tillfällen på året då några få semesterdagar tillsammans med röda dagar kan ge dig en lång sammanhängande ledighet.

Flexibilitet belönas!

Flytta på semestern om du kan, du kan spara pengar genom att åka en vecka tidigare eller senare än du egentligen hade tänkt.

Res under lågsäsong

Billigast resor hittar du under lågsäsong, medan det exempelvis är klokt att undvika att resa under skolloven. Börja med att besöka flera jämförelsesiter för att hitta absolut bästa priset.

Skippa weekendresan

Res mitt i veckan istället! De flesta som ska göra en kortare resa väljer att resa torsdag-söndag. Välj andra dagar för att komma billigare undan.

Låt plånboken bestämma destination

Många väljer att leva snålt och sparar för att kunna ha möjlighet att resa, medan andra lånar pengar för att kunna förverkliga sin drömresa. Ett tredje alternativ är att skippa lånet och istället låta ekonomin bestämma resmål. Om det inte finns utrymme för en långresa i din budget just nu, tänk kortare och billigare. Kanske safari i Tanzania kan vänta ett par år, sommar på Öland är faktiskt rysligt fint det också.

Skippa de stora, traditionella resebolagen och skräddarsy din egen resa

Boka flygresa och boende separat. De traditionella resebyråernas affärsidé bygger på att människor är bekväma och helst vill slippa behöva tänka själva när det kommer till resebokningar. Det är så de tjänar pengar. Dina pengar. Du kan alltså spara massor på att inte boka en färdigpaketerad resa. Tänk Airbnb istället för all inclusive.

Nya typer av resetjänster

Tidigare var hotell i princip det enda alternativet för resenärer som ville boka boendet hemifrån, men det har blivit allt vanligare att privatpersoner hyr ut till andra privatpersoner. Airbnb är nog den mest kända tjänsten för privatuthyrning. Du bokar online eller via en app och har en mängd destinationer och boenden att välja bland.

Betala med betalkort för gratis försäkring

Hos resebyråerna får man ofta betala extra för avbeställningsskydd, men om du betalar resan med VISA-kort eller Mastercard ingår automatiskt avbokningsskydd. Läs igenom villkoren så du inte betalar dubbelt.

Välj rätt reseförsäkring

Reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringar. Kolla upp med ditt försäkringbolag vad som gäller innan du beställer dyra försäkringar hos resebolagen.

Vill du låna till en resa?
Ansök om lån här

Här har vi listat några av de jämförelsesajter som erbjuder hjälp att hitta bäst pris på resan:

 • Reseguiden.se
 • Momondo.se
 • Destination.se
 • Flygresor.se
 • Flygstolen.se
 • Skyscanner.se

För att hitta bäst hotellpriser online:

 • Trivago.se
 • Hotelscombined.se
 • Kayak.se
 • Comparehotels.se
 • Hotels-scanner.com
 • Momondo.com
 • Expedia.se
 • Bokasmart.se