Lånad pengar utbetalning helg

Lån utan UC

Sök Lån

Att låna utan UC innebär att du tar ett lån från en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC (tidigare Upplysningscentralen). Anledningen till att man vill låna utan UC är för att UC registrerar kreditupplysningar. Detta påverkar ditt kreditbetyg vilket kan minska dina chanser att beviljas ett lån. Du hittar alla lån utan UC i tabellen på denna sida.

Ferratum erbjududer dig idag att
låna upp till 30 000 kr utan uc

Det finns fler kreditupplysningsföretag än UC

För att låna utan UC kan du vända dig till en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag. Detta innebär inte att du slipper kreditupplysning, den måste nämligen genomföras enligt lag. Vad många inte vet är att en kreditupplysning endast registreras hos det kreditupplysningsföretag som genomför denna. Om du lånar utan UC kommer kreditupplysningen alltså registreras hos ett annat företag.
Tips! Det är endast det kreditupplysningsföretag som tar kreditupplysningen som kan registrera denna.
Många långivare använder sig av kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode. Dessa gör i princip samma sak som UC, men är ett bra alternativ för dig som vill låna utan UC. Vilka långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC kan du enkelt ta reda på genom att jämföra långivare utan UC.

En kreditupplysning hos UC påverkar ditt kreditbetyg

Vad som är speciellt med kreditupplysningar som görs via UC är att dessa registreras och därefter sänker UC ditt kreditbetyg. Anledningen till att kreditbetyget påverkas negativt är för att ett stort antal kreditupplysningar kan tolkas som att du har ett stort antal lån och krediter eller har som vana att låna pengar för att klara dig ur ekonomiska svårigheter.
Tänk på! Oftast räcker det med tre kreditupplysningar på kort tid dina chanser att få ett lån ska minska.
Om en långivare tolkar kreditupplysningarna som att du har många andra lån och krediter kommer de anse att din förmåga att betala tillbaka ett lån till dom är mindre. Detta beror på att långivare inte alltid kan se hur mycket lån du faktiskt har hos andra långivare och därför tolkar det som att det finns andra skulder du kan behöva prioritera.
Många registrerade kreditupplysningar minskar alltså dina chanser att få ett lån beviljat. Ett bra steg till att förbättra ditt kreditbetyg är att samla lån och krediter.

Från kreditupplysning hos UC till nekad låneansökan

  1. Du ansöker om ett lån och en kreditupplysning registreras hos UC tillsammans med det lånebelopp du har ansökt om.
  2. En viss fördröjning kan uppstå mellan registreringen av låneansökan och tills ditt kreditbelopp uppdateras i själva kreditupplysningen. Generellt tar detta cirka 1,5 månader.
  3. Du är inte nöjd med låneerbjudandet och vänder dig därför till en annan långivare. Eftersom detta sker under fördröjningen kan den andra långivare enbart se att en kreditupplysning genomförts men de kan inte se om du tackat ja till ett låneerbjudande eller inte.
  4. Ditt kreditbetyg minskas hos UC, beroende på hur många tidigare kreditupplysningar du har genomgått.
  5. Långivaren anser att detta påverkar din förmåga att betala tillbaka ett lån. Detta påverkar därefter långivarens riskbedömning och du anses vara en mer riskfylld låntagare.
  6. Du får sämre villkor med högre ränta eller erbjuds inte ett lån överhuvudtaget.
För att undvika denna situation är det många som väljer att låna utan UC.

Färre UC förfrågningar med låneförmedlare

Ett alternativ för dig som inte vill samla på dig många kreditupplysningar, varken hos UC eller andra kreditupplysningsföretag, är att vända dig till en låneförmedlare.
Hos en låneförmedlare ansöker du om ett lån och därefter tas en kreditupplysning. Det som dock är skillnaden är att flera långivare därefter får ta del av kreditupplysningen och tävla om att erbjuda dig bäst lånevillkor. Långivarna är dock inte tvungna att erbjuda dig något lån.
Det betyder att det bara tas en kreditupplysning på dig trots att du får låneerbjudanden från flera olika långivare. Genom att långivarna samsas om en kreditupplysning behöver din kreditvärdighet inte påverkas negativt.