Lånad pengar utbetalning helg

Bra att veta när du ska låna

Sök Lån

Bra att veta innan du ska ta ett lån

Om du har ett behov av att låna pengar är det viktigt att granska vilket sorts lån som är lämpat för dig. Ett bra sätt att börja är att gå till en såda där du kan jämföra de olika bankerna/långivarna som kan erbjuda lån, för att göra detta kan du gå till denna sida där vi utvärderar de olika bankerna.

Bra att veta innan du ska ta ett lån:

 • Läs på om vilka olika sorters lån det finns, de kända lånen är:
 1. Blankolån
 2. Billån
 3. Bostadslån
 4. Toplån
 5. Smslån
 6. Kreditkort

 • När du ska låna pengar är det alltså viktigt att ta det lån som är rätt för dig och för vilken situation du är i idag. Om du ska ta ett lån och behöver pengar för att betala räkningar nån dag innan du ska få din lön kan du skaffa ett kreditkort eller ett smslån, se här för dom bästa smslånen 2020.

 • Titta igenom de olika bankerna och långivarna vi har på vår hemsida här där har vi ofta skrivit vilken ränta personer brukar få och hur mycket man kan låna.

 • Viktigt att läsa all information som bankerna erbjuder.

 • Om du har några frågor när du ska ta ett lån så har alla våra partners bra kundtjänst.

Det är som sagt viktigt att du gör utforskar vilket lån och vilken bank som är bäst när du ska låna pengar idag.
Om du ska ta ett lån till en semester så är det ett blankolån eller ett snabblån du ska ha, det finn vissa banker som Norwegian Bank som erbjuder reselån.
Vid ett kör av fordon så är banker som Marginalen bank eller Resurs bank bra.

Något du kan tänka på om du ska ta ett lån är om det finns någon som du kan stå på lånet med, om du har en medsökande när du ska låna pengar har du mycket större chans att få ett beviljat lån samt att du får ofta en mycket bättre ränta, och det är ju det du letar efter, den bästa räntan på ditt lån.

När ska låna till din bostad kan du låna ett vanligt bostadlån men också ett toplån, med ett toplån innebär att du lånar till kontantinsattsen till bostaden, här kan du läsa mer om vilka banker som passat till toplån.

När du behöver pengar fort och letar etfter ett lån med snabb utbetalning så är det ett snabblån eller ett så kallat sms lån som du ska leta efter, du kan också låna i formen av ett kreditkort. Dessa typer av lån brukar ha högre ränta men lätt att få godkänt lån och det är därför meningen att du ska betala av lånet så fort du kan.

För att veta mer om vilket bank/långivare erbjuder dom bästa snabblånen till den bästa räntan så kan du läsa här om våra olika sammarbetspartners.

Din kreditvärdighet

Som vi skrev om tidigare så är bra om du har en bra kreditvärdighet innan du lånar då något som många banker och långivare gör är att kontrollera din kreditvärdighet. Klicka här för att läsa mer om vad kreditvärdighet är och hur du kan förbättra den.
Många banker gör en kreditupplysning/en UC på dig när du ska söka lån, men det finns också långivare som erbjuder lån utan UC och vi har sammanfattat ett kort inlägg om dom bästa lånen utan kreditupplysning 2020

Innan du tar ett lån bör du själv givetvis se över din ekonomi och kontrollera om du har möjlighet att betala tillbaka lånet utifrån dina förutsättningar.