Lånad pengar utbetalning helg

Vad är ett omstartslån?

Sök Lån


Vad karaktäriserar omstartslån?

  1. Betalningsanmärkningar är inget hinder

  2. De flesta som söker omstartslån har betalningsanmärkningar och en mycket ansträngd ekonomi. Lånet är tänkt att hjälpa till i denna situation och ge en ”ekonomisk omstart”.

  3. Skulder hos Kronofogden är inget hinder

  4. Omstartslån är en av de få lån som kan tecknas trots skulder hos Kronofogden. Kreditgivaren hjälper till att lösa dessa skulder samt övriga lån och krediter.

  5. För dig med många och/eller höga skulder

  6. Låneformen vänder sig till dig med många smålån, höga skulder och problem att klara av dessa. Målet är att skapa en bättre lånesituation med lägre månadskostnad.

  7. Kan tecknas som bolån eller privatlån

  8. Omstartslån kan tecknas med en fastighet som säkerhet. Då ges lägst ränta, längst amorteringstid och lägst månadskostnad. Finns ingen bostad att belåna tecknas lånet som ett privatlån, dvs utan säkerhet.

  9. Få lägre månadskostnad = Bättre ekonomi

  10. Det som främst karaktäriserar omstartslånet är att det ger en lägre månadskostnad och hanterbar lånesituation. Ett tydligt steg till att en dag bli skuldfri.


Fördelar med omstartslån


Den största fördelen med omstartslån är att låntagaren kan få en lägre månadskostnad för sina lån och därmed i längden kunna bli skuldfri.

Med omstartslån skapas förutsättningarna för att bli skuldfri

Genom att ett enda, större lån, tecknas kan en låg ränta och lång amorteringstid erbjudas. Detta i förhållande till snabblån, kreditkort, avbetalningar m.m. Lånet tecknas alltså för att betala av samtliga andra lån och krediter.


Med ett enda lån blir det även lättare att få kontroll på lånesituationen. Många som har en svår lånesituation vet inte ens hur många lån de har eller dess totala summa. Med ett enda lån blir det betydligt lättare och överskådligt.


Kortfattat:
Med omstartslån skapas förutsättningarna för att bli skuldfri.