Lånad pengar utbetalning helg

Vad är ett Sms-lån?

Sök Lån

Sms-lån, eller snabblån som det också kallas, är ett lån för privatpersoner som oftast går att få utan att du behöver genomgå en kreditupplysning. Detta innebär att du kan ta ett sms-lån i situationer som uppstår plötsligt, där du inte har tid att ansöka via en av storbankerna vars behandlingsprocesser är betydligt mer intrikata och tar längre tid. Man kan också ansöka om dessa former av lån utan att uppge vad man ska använda pengarna till, något som konventionella banker kräver. Eftersom det i första hand handlar om snabba lån på mindre summor ligger dock räntan ganska högt, så därför är det viktigt att bara ta ett snabblån när det verkligen behövs och att göra efterforskningar innan man ansöker. Villkoren kan skilja kraftigt för olika stora lån hos olika banker, och därför kan du tjäna mycket på att vara noggrann.

När kan man ta sms-lån?

Även om man är en person med full ordning på ekonomin och en fast inkomst kan det hända att kriser uppstår där pengarna inte riktigt räcker till. Större hushållsapparater kan gå sönder, bilen kan plötsligt stanna eller en tand kräva omedelbar vård - saker som kan resultera i stora utgifter på kort tid. Under sådana omständigheter kan ett sms-lån vara räddaren i nöden, då det går snabbt att få ett sådant lån beviljat och utbetalat. Dessa lån har vanligtvis en kort återbetalningstid för att räntan inte ska växa för mycket.

Sms-lånen har fått mycket negativ kritik, och i år kommer regeringen rösta igenom ett lagförslag som begränsar den effektiva räntan på lånen. För den som bara lånar mindre summor pengar och betalar tillbaka sina lån i tid har snabblånen dock inte inneburit några problem. Även om de är relativt enkla att få, kommer banken inte att låna ut pengar till någon som de inte tror kan betala tillbaka sitt lån. Snabblåns-bankerna är ärliga med vilka villkor som gäller och all information kring räntor och avgifter presenteras när man ansöker om lånet.

Villkor och regler för sms-lån

De tre vanligaste villkoren för att få ett sms-lån eller snabblån beviljat brukar inkludera åldersgräns, fast inkomst och att man har ett begränsat antal betalningsanmärkningar. Snabblåns-bankerna frågar inte varför du behöver låna pengar och du behöver inte heller lämna någon säkerhet. De bestämmer själva sina villkor inom lagstadgade regleringar, men åldersgränsen är ofta satt till 21 år då nästan alla banker kräver att du ska ha en taxerad inkomst från det föregående året. Du ska också vara folkbokförd i Sverige för att kunna ta ett snabblån.

Om du är ny kund hos en av snabblåns-bankerna är din kreditgräns ofta begränsad till mindre belopp över kortare avbetalningstid. Ofta kan behandlingstiden också ta en dag extra om det är första gången du ansöker, och du kan ofta bara ansöka med BankID via internet. När du beviljats ditt första lån och sedan betalat tillbaka i tid höjs din kreditgräns samtidigt som du nästa gång kan ansöka med hjälp av sms, utan att behöva registrera dig på nytt. Både banken och du tjänar på att reglerna följs korrekt.