Lån utan UC » smslån utan kreditupplysning via UC

Lån utan UC är när man långa utan att Upplysningscentralen tar en kreditupplysning. Här följer en lista på de företagen som erbjuder lån med kreditupplysning som inte går genom UC utan till exempel Bisnode, Creditsafe och Safenode. När dessa kreditupplysningsföretag genomför en kreditupplysning blir inte resultatet tillgängligt för andra långivare. Detta innebär i längden att du kan söka lån hos en annan långivare/bank om du tar ett lån utan UC då andra aktörer inte ser att du har många kreditupplysningar registrerade. Nedanför kommer en lista på de banker och långivare som erbjuder smslån utan UC. Efter det tillkommer en längre guide på vad det egentligen innebär när du tar ett snabblån utan UC.

Hur man lånar pengar utan UC med BankID

Du kan idag låna upp till 25000 kr utan uc hos Ferratum. Du signerar snabbt och tryggt din låneansökan med hjälp av ett BankID. Ferratum använder sig av Creditsafe vilket betyder att ingen information sparas hos UC när de gör sina kreditbedömningar.

Låna utan uc med BankID

Vad används BankID till? : Större delen av sveriges invånare har BankID, det är ett smidigt, populärt sätt för dig som privatperson att legitimera dig på ett säkert sätt när du ska genomföra olika handlingar på nätet. Du kan legitimera dig och logga in på din bank, betala räkningar samt ansöka om lpn utan UC. BankID är sorts E-legitimation som används av privatpersoner för förenkla processen för att ingå avtal med bankerna och olika myndigheter såsom skatteverket över internet. “Handelsbanken, Sparbanken Syd, Skandiabanken, Ålandsbanken , Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, Ikano Bank och Swedbank samt ICA Banken och Nordea är de Svenska banker som kan utfärda BankID till sina privatkunder”.

Skaffa BankID

Hur skaffar man BankID? Vem som helst med ett svenskt personnummer kan ansöka kostnadsfritt om ett BankID, detta gör du lättast hos din “hus-bank” där du har ditt sparande, dina krediter och dina vanliga bankkonton. Det smidiga med BankID är att du har allt i din telefon och väldigt lätt kan använda det till att betala räkningar mm. Här är en kort guide hur du ansöker om Bankid. Läs mer om hur du var du kan hämta bankid!

Att låna utan UC, Snabblån med betalningsanmärkning
Hur länge syns en kreditupplysning?

En kreditupplysning oavsett om UC, Bisnode, Creditsafe eller Safenode stannar kvar i 12 månader hos upplysningar bolaget och till skillnad från vad folk brukar tro så är det ingen skillnad på om kreditupplysningen tas när du begär ett privatlån, ett snabblån eller när du handlar på kredit. Det kan alltså ses som negativt om om du tar många olika kreditupplysningar på väldigt kort tid. Därför ska du samla dina lån hos en aktör.

Större chans att få lån om du söker utan UC

Alternativet till att UC är som sagt att söka lån med Bisnode eller något annat kreditupplysningsföretag. Fördelarna är att när du söker lån med till exempel Ferratum som använder sig av Creditsafe syns inte de kreditupplysningarna som skett genom UC, detta ger dig som privatperson större chans att få ett godkänt lån dessa är låneformer som inte kräver att en upplysning skett genom UC.

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar hos Kronofogden?

Betalningsanmärkningar är något man inte ska dra på sig, och till skillnad från en kreditupplysning som är kvar i ett år hos upplysningsföretaget så är en betalningsanmärkning för privatpersoner kvar i tre år. Om personer är i skuldsanering kommer uppgifterna om denna försvinna efter fem år denna inletts. Är betalningsplanen längre än fem år kommer uppgifterna vara kvar tills avbetalningen är klar. Något du kan göra för att förbättra din lånesituation är att söka om att samla lån med till exempel sambo eller partner. Hur går ansökningen till?

Hur mycket kan man låna utan UC?

Större delen av aktörerna som lånar ut utan UC lånar ut allt från 1000 - 30000 kr, däremot finns aktörer som Tando Lån SE där du kan ansöka om lån utan uc upp till 70000 kr. Den bank eller långivare som kan låna ut mest utan UC är Wästgöta Finans, dom lånar ut upp emot 300 tusen utan UC. Wästgöta finans använder sig av Bisnode när de tar in kreditinformation. Det är inte ofta som man kan hitta privatlån från banker som inte använder sig av UC utan de vanligaste löneformerna är snabblån, smslån kontokrediter och företagslån för de vanligaste formerna som inte använder UC.

Låna med betalningsanmärkningar

Banker brukar inte gilla om du har betalningsanmärkningar, det är en av kriterierna när man utvärderar din kreditvärdighet. En betalningsanmärkning är något du får när du inte betalt dina skulder/fakturor i tid och företaget skickat vidare skulden till kronofogden. När du försöker ta lån med betalningsanmärkningar ser bankerna dig som en högrisk-person, detta innebär i många fall att du kommer få en högre ränta eller inget lån alls. Däremot är det många långivare som erbjuder dig att låna med betalningsanmärkningar, de kriterier du behöver uppfylla är att du bör ha en stabil inkomst samt inte några kvarvarande skulder hos kronofogden.

Hur du ansöker och beviljas ett lån utan UC

Jämför flera låneförmedlare: Börja med att klicka här för att se vilka långivare erbjuder privatlån utan kreditupplysning genom UC börja med att läsa igenom vilket belopp och till vilken ränta långivaren brukar erbjuda. Tänk över hur lång återbetalningstid du ska välja. Vi försöker recensera samtliga långivare så dubbelkolla gärna kraven på ålder, medsökande, om du kan ta lån med betalningsanmärkning (om du har en sån). Viktigaste av allt är att du uppfyller kraven för inkomst och anställning, uppfyller du inte dessa krav kan det vara svårt att få ett lån beviljat. Ansök om lånet: för att ansöka klickar du väldigt lätt på “Gå till ansökan” som sitter bredvid tabellen eller bredvid recessionen du kommer då bli vidarekopplad till formuläret hos långivaren du valt. Du kommer behöva uppge lite information och troligtvis signera med BankID Efter att du ansökt kommer det ske en granskning av din kreditvärdighet, detta kommer som sagt inte ske genom UC utan troligtvis genom Bisnode, Creditsafe, Decidas, Safenode och Syna. I många fall är ansökningen väldigt smidigt och prövningen sker direkt, du kommer få svar inom kort om du blir beviljat lånet eller inte. I vissa fall kan du behöva komplettera med till exempel en bild på din senaste lönespec. När du blivit beviljad lånet kommer den valda långivaren skicka pengarna till valt bankkonto och du kan fortsätta din vardag som vanligt. Om du har några fler frågor så är det bara att ställa dem när du pratar med långivaren du valt. Vad är en UC En kreditupplysning är inte samma sak som en UC, en kreditupplysning är en sammanfattning av en privatperson eller ett företags ekonomiska situation. En kreditupplysning får endast genomföras på en privatperson om man har tillstånd. Ett vanligt misstag är att en UC är samma sak som en kreditupplysning, detta är fel. UC är förkortningen för Upplysningscentralen som är ett företag som samlar in kreditinformation för att sedan sälja vidare informationen till alla olika sorters företag från, banker, långivare till e-handelsföretag När du ansöker om ett lån, snabblån eller kreditkort hos någon av de traditionella bankerna genomförs kreditupplysningen genom UC. Därav sammankopplingen mellan UC och kreditupplysning. När man säger att man lånar pengar utan UC menar man att långivaren eller banken som erbjuder kreditkort gör kreditupplysningen genom en annan aktör. Många långivare använder sig av Bisnode eller Creditsafe men det finns också andra aktörer. Samtliga banker och långivare som håller på med lån och krediter är enligt lag skyldiga att säkerhetsställa att du som låntagare kan återbetala skulden. Det finns inte några smslån utan kreditupplysning men det finns smslån utan uc.

Hur fungerar UC?

Hur fungerar det kreditupplysningar genom UC? När UC tar en kreditupplysning som lagras upplysningen i ett år innan den försvinner från UC kreditupplysningsregister. Denna information kan alla finansbolag samt banker som är anslutna till UC få tillgång till om dom vill. De andra aktörerna på marknaden var som sagt Creditsafe och Bisnode och dessa håller kreditupplysnings informationen anonym. När du söker lån utan UC registreras alltså inte din kreditinformation eller upplysningen i UCs databas vilket gör att ingen utom du själv samt långivare du ansökt hos kan se att du ansökt om lån eller kreditkort.

Vilken information ingår i en kreditupplysning som utförs av UC?

Får vem som helst gör en kreditupplysning?

Nej, vem som helst får inte göra en kreditupplysning på dig utan att ha legitima skäl. Ett av dessa skäl kan vara att man ska ingå i finansiellt avtal med dig till exempel att du ska byta elavtal ett annat fall är att man ska göra en riskbedömning på dig när du ska ta ett lån. Du får till och med göra en kreditupplysning på digsjälv.

Vad är räntan på snabblån utan UC

Lån utan UC erbjuds inte av alla långivare och dom som erbjuder det brukar ta en högre ränta än ränta. Det är dock relevant att påpeka att lån utan UC oftast är korta lån vilket innebär att dom är (LÄNKA TILL SAMBLA)?mer likt krediter/kreditkort.

Lån utan UC 50 000 kr och över

Det är inte många som erbjuder lån utan UC på 50 000 kr eller över men ett alternativ är Effektiva räntan på ett lån på 50000 + är från 10% till över 40 %.

Lån utan UC 30 000 kr

Effektiva Räntan för lån mellan där beloppet är 30 000 kr är mellan 21 % och 40% däremot är det fler som erbjuder detta belopp.

Lån utan UC 25 000 kr

Det är lika många som erbjuder snabblån utan UC 25 000 kr som 30 000 kr och den effektiva räntan är 21 - 40 %

Lån utan UC på 01 000 kr till 20 000 kr

Effektiva räntan är från 10% till 40%

Vad är kontokrediter? (lån utan uc blir kontokrediter)

Många långivare har valt att döpa om “Snabblån och smslån” till kontokredit. 2018 införskaffade sverige ett räntetak på lån, som till följd av detta har många långivare valt att gå från korta återbetalningstider på 30-90 dagar till längre återbetalnigstider. Många långivare har då också valt göra om många av sina smslån och snabblån till kontokrediter för att det ska vara mer passande till dom längre krediterna och att det ska vara lättare att marknadsföra dom.

Hur fungerar kontokrediter?

Kontokredit fungerar på samma sätt som ett kreditkort, du får ett belopp beviljat, säg 50 000 kr, och om du sedan använder 20 000 av dessa betalar du ränta på det använda beloppet. Detta är då fördelaktigt för både långivare och dig som låntagare. Det är smidigare för långivarna samtidigt som du får en lägre ränta, många banker kan dock lägga till andra avgifter såsom fakturaavgifter och hanteringsavgifter, dessa är viktiga att hålla koll på så betala alltid fakturan i tid. En onlinekredit går att få utan UC (24 av 31 kreditlån är utan kreditupplysning hos UC) och trots betalningsanmärkningar, här har Avida Finans högst kreditlimit. Söker du ett ännu högre max-lånebelopp utan att ha betalningsanmärkningar så kan Komplett Bank bistå med en kontokredit upp till 500.000 kr.

Fördelar och nackdelar med lån utan UC

Fördelar med lån utan UC

Du som låntagare kan göra flera kreditupplysningar eftersom när du gör en upplysning genom Bisnode så kan inte andra långivare se denna information. Detta gör det då lättare för dig som har lite sämre kreditvärdighet att få beviljat lån Långivare som kör beviljar snabblån utan UC kan se som lite mer villiga och förstående när det gäller personer med till exempel många lån eller betalningsanmärkningar

Nackdelar med privatlån utan UC

En nackdel med lån utan kreditupplysning genom UC är att de flesta av dessa lån kan vara lätta att få beviljade, detta kan i sin tur leda till att man drar på sig större skulder än vad man borde. Därför kan det vara smart att om man har många smslån/snabblån så bör man jämföra och samla lån samt alltid vara noggrann med att betala sina fakturor i tid. Kostnader för snabblån utan kreditupplysning genom UC har ofta högre ränta än lån som är till för att samla tidigare lån.